ponedjeljak, 29. rujna 2014.

Dr. Pasha krema za bebe

Pozdrav drage dame, danas vam pišem o Dr. Pasha kremi za bebe. Sigurno ste o ovoj kremi već dosta čule, ako ste imale priliku da je isprobate nadam se da ste oduševljene kao i ja.


Riječ je o ručno rađenoj kremi u kojoj su svi sastojci prirodnog porijekla. Na kutiji je naznačeno da je krema prošla Dermatest, riječ je o njemačkom cetrifikatu kvalitete proizvoda. Pored naznake na kutiji postoji i naljepnica na samoj kutijici kreme i tako možete biti sigurni da vaš proizvod niko nije otvarao poslije testiranja. U kuticiji dolazi 100 ml proizvoda.

Krema je smještena u plastičnu kutijicu sa dodatnim poklopcem za zaštitu ispod poklopca na navrtanje, što je veoma bitno jer na višim temperaturama dolazi do otapanja kreme zbog njenih sastojaka. Krema je u potpunosti zaštićena od zaprljanja izvana i nema straha od toga da će ona iscuriti van.



Proizvođač o kremi:
Smjesa organskih putera i najkvalitetnijih prirodnih ulja u Dr. Pasha kremi za bebe balansira omjer vlažnosti sa nedostatkom masnoće i veoma brzo se apsorbira u kožu, ostavljajući neophodan voskovni zaštitni sloj koji sprječava dalje isušivanje i pomaže u odbrani od nepovoljnih utjecaja vanjske sredine.

Ova krema:
  • pomaže u zaštiti od iritacije
  • sprječava razvoj bakterija i gljivica
  • ublažava svrab
  • djeluje protiupalno
  • smanjuje mišićnu napetost
  • smanjuje mogućnost nastanka infekcija
  • vlaži kožu
  • štiti kožu od negativnih utjecaja suhog zraka i sunčevih zraka
  • omekšava kožu
  • povećava elastičnost kože što je neophodno za kožu koja se naglo širi prilikom rasta


Ovu kremu koristim kao višenamjenski melem. Nijedna krema mi ne oporavi suhu kožu tako brzo bez izazivanja nepravilnosti, rješava suhu kužu ruku i stopala u par mazanja, sprečava nastajanje ožiljaka od sitnih ranica i posjekotina. Takođe odlična je zaštita za kožu od vjetra i njeguje usne.
Koristim je najčešće kao noćnu kremu, kada lice odmaram od make-upa koristim je i ujutro i naveče. Ukoliko imate kombinovano do masnu kožu kao ja sigurno neće biti dobra podloga za šminku, za suhu kožu pretpostavljam da bi već mogla proći u suhim zimskim danima. Koristim je i za njegu kože poslije depilacije zbog njenih prirodnih sastojaka. Izuzetno je prijatnog mirisa koji je dosta blag i ne zadržava se dugo na koži.

Krema ne sadrži konzervanse, vještačke boje, alkohol, neprirodne sirovine, masti životinjskog porijekla, industijske sirovine, emulgatore, stabilizatore, parfeme i potrebno je potrošiti unutar 18 mjeseci.



SASTAV:
Karite maslac, palminu ulje, bademovo ulje, kakao ulje, kokosovo ulje, ulje avokada, pčeljnji vosak, eterično ulje kamilice, eterično ulje vanilije. Svi sastojci u organskog porijekla.

Cijena ove kreme je oko 7 KM i može se kupiti u dm i cm prodajnim mjestima, svim većim supermarketima i radnjama koje prodaju Dr. Pasha proizvode.

Da li ste koristile ovu kremu ili neki drugi Dr. Pasha proizvod? Kakvi su vaši utisci o njima?

Nema komentara :

Objavi komentar