ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

MANHATTAN Clearface wash gel


Već iz samog naslova posta može se naslutiti da se radi o još jednom proizvodu s kojim se borimo protiv akni, mitisera i ostalih nepravilnosti na našem licu. Međutim, Manhattan gel za umivanje uistinu pomaže! 


Kako djeluje? 

Djeluje prije svega antibakterijski - nježno čisti kožu od šminke i ostalih prljavština koje se tokom dana natalože na licu. Pored predivnog mirisa, sami sastojci gela za umivanje istovremeno umiruju i osvježavaju kožu. Potom smanjuju sjaj na licu, što je posebno pogodno za osobe s masnom kožom. Međutim, šta je to što ga čini posebnim? Svi smo se, barem jednom u životu, sreli sa određenim nepravilnostima posebno u području lica, vratu, prsima, gornjem dijelu leđa i dr. Spomenuti predjeli tjela su najpodložniji pojavi akni, prištića i sl., iz razloga što imaju najveću koncentraciju lojnih žlijezda. U medicinskim terminima loj koji luči žlijezde poznat je pod nazivom sebum. Jedna od osnovnih namjena spomenutog gela ogleda se upravo u reduciranju viška sebuma. Reduciranjem sebuma, smanjuje se broj prištića na licu i samim time postiže se željeni efekat.

Kako se koristi?

Način upotrebe je veoma jednostavan, gel se nanosi na vlažnu kožu lica nježnjim i kružnim pokretima prstiju, ostavlja nekoliko minuta, nakon toga se ispira mlakom vodom. Tekstura gela je gusta, tako da nema problema u pogledu izlijevanja s lica. Vođena ličnim iskustvom, ovaj gel uistinu ispunjava svoju svrhu. Koristim ga tek nekoliko sedmica, ali rezultati su postali evidentni tek nakon 2 3 nanošenja. Manahattan Clearface wash gel možete pronaći u večini trgovina, cijena gela je oko 10,00 KM.

nedjelja, 18. svibnja 2014.

Balea Trend it up vrući sprej za kosu

Sada kada su napokon ove kiše prestale možemo se vratiti pisanju. Nadam se da vaši domovi i domovi vaših bližnjih nisu uništeni. Ovim putem apelum na sve svoje čitatenje i posjetitelje mog bloga da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Vratimo se današnjem postu. Pišem vam recenziju Balea Trend it up spreja za kosu. Kupila sam ga greškom u žurbi misleći da je sprej za zaštitu kose od viskim temperatura od feniranja.


Šta kaže proizvođač:
Za oblikovanje kose tokom feniranja. Nanijeti sprej sa cca 20 cm udaljenosti na mokru kosu i uobičajeno fenirati. Da biste postigli bolji efekat, sprej dodatno nanijeti na pojedine pramenove.

Moj utisak:
Inače ne koristim proizvode za oblikovanje i fiksiranje frizure. Više volim onaj lepršavi i čisti osjećaj na kosi nego savršeno oblikovanju frizuru. Imam gustu i tešku kosu koja je sklona mršenju i čvorovima. Sprej sam nanijela po uputi na mokru kosu prije feniranja. Pri nanošenju dominira miris alkohola ali brzo ispari pa kosa na kraju feniranja nema nikakav miris. Kao poslije nanošenja bilo kojeg proizvoda za oblikovanje kosa mi je nekako teža nego inače i djeluje mi kruto. Mislim da je to individualan osjećaj, možda mi je samo neobično :). Poslije sušenja kose imam problem sa milion sitnih "antena" koje letaju oko moje glave. Ovaj sprej ih je sve eleminisao. Kosa je ravna (fenirala sam se običnom četkom, češljajući na ravno). Moji vrhovi su inače suhi pa su se pojavili poneki čvorići. Pored mirisa samog spreja nije mi se dopalo što mi je dosta kose ispalo tokom feniranja. Dlake kao da su se lijepile na kosu. Ukoliko kosu samo sušite uz ovaj sprej, bez češljanja, kosa će biti ulijepnjena i kruta, kao poslije nanošenja pjene bez feniranja.

Sastav:


Cijena proizvoda bila je oko 3 KM za 150 ml proizvoda i može se naći u svakom dm prodajnom mjestu.
Da li ću proizvod ponovo kupiti vidjet ćemo poslije još nekoliko upotreba i kako će kosa izgledati nekoliko dana poslije pranja.

Da li ste koristile ovaj sprej za oblikovanje kose?

petak, 16. svibnja 2014.

Mixa- Umirujuća njega protiv crvenila

Dobro jutro drage moje, danas vam pišem recenziju Mixa kreme.

Prvo nešto o Mixi:
Mixa, ekspert za osetljivu kožu, lansirana 1924. godine u francuskim apotekama.Prvobitno specijalizovana za osetljivu kožu beba, a kasnije obogaćena djelotvornim i neinvazivnim proizvodima za potrebe svih tipova osetljive kože lica i tijela.
Odnedavno se i u našoj državi mogu kupiti proizvodi poznate francuske kozmetičke linije Mixa. Kremu sam kupila u dm-u. Ne znam da li u BiH Mixa ima još prodajnih mjesta, ako znate informišite me :). Od bogate ponude proizvoda ja sam izabrala umirujuću kremu protiv crvenila. Moje lice je sklono naglim napadima topline i imam dosta izražene crvene predijele lica.


Proizvođač obećava efikasno djelovanje protiv crvenila i umirujući efekat na koži. Krema sadrži cvijet arnike, vitamin B3, kofein koji ima poznato djelovanje protiv crvenila i "cold" kremu protiv crvenila. Krema je hipoalergena, garantuje toleranciju na osjeljivoj koži, ne sadrži parabene i alkohol. Sadrži zaštitni faktor SPF 15. Ovo je jedna od rijetkih krema gdje bi upozorenje "izbjegavati područje oko očiju" trebalo biti napisano velikim slovima. Veliki minus ove kreme je što izaziva iritantno peckanje u očima čak i ako ne dođe krema u kontakt s istima. Oči suze ako namažete kožu na nosu u blizini očiju.
Ovu kremu ne bih preporučila osobama sa masnom i problematičnom kožom jer je krema nešto masnija i ostavlja masan sjaj na koži.

Sastav kreme:
 INGREDIENTS: AQUA / WATER, ISONONYL ISONONANOATE, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, NIACINAMIDE, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, DIISOPROPYL SEBACATE, SUCROSE TRISTEARATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, AMMONIUM POLYACRYLDIMET HYLTAURAMIDE / AMMONIUM, POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, METHYLSILANOL/SILICATE CROSSPOLYMER, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, ASCORBYL GLUCOSIDE, POLYSORBATE 61, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, CAFFEINE, CAPRYLYL GLYCOL, CERA ALBA / BEESWAX, CETYL PALMITATE, CI 19140 / YELLOW 5, CI 42090 / BLUE 1, CITRIC ACID, CUPRESSUS SEMPERVIRENS SEED EXTRACT, DIMETHICONOL, DISODIUM EDTA, PEG-12 DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, POLYGONATUM MULTIFLORUM RHIZOME/ROOT EXTRACT, SODIUM BENZOATE, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, PARFUM / FRAGRANCE. (F.I.L. B55526/1).


U tubici dolazi 50 ml kreme sa cijenom oko 20 KM.Kremu koristim već mjesec dana i nisam primijetila ikakve efekte na koži. Hidratantne teksture, bez izražajnog mirisa, nije vidno regulisala crvenilo lica. 
Ovu kremu neću opet kupiti ali me negativno iskustvno neće spriječiti da isprobam neke druge hvaljene proizvode ove marke.


Da li ste vi koristile neke Mixa proizvode i da li vas je neki posebno oduševio?


četvrtak, 15. svibnja 2014.

Benzaknen 10% gel

Benzaknen gel je namijenjem isušivanju akni i bubuljica. Dolazi u dvije varijante, 5% i 10%. U upustvu za upotrebu ne piše čega je oznaka taj procenat, ja mislim da označava postotak miligrama benzoil peroksida.
Ovaj gel se koristi za liječenje različitih oblika akne vulgaris. Benzoil peroksid ubija mikrobe, djeluje na prekomjernu proizvodnju sebuma i ima efekat ljuštenja. Na taj način uklanja prišteve i bubuljice te djeluje protivupalno. 
Ukoliko ste ovu kremu dobili na recept od doktora sigurno vam je objašnjeno kako će da je koristite i toga se pridržavajte ali ako se ovu kremu kupili samoincijativno morate biti veoma oprezni. Gel se koristi u periodu od 4-6 sedmica kao terapija, tako što se nanosi jednom do dva puta dnevno na aknama zahvaćeno područje. 

Benzaknen gel 10%

Ovu kremu koristim tačkasto, tj. nanosim je direktno na aknu ili bubuljicu i ostavim da djeluje, najčešće preko noći. Veoma je bitno da se ne izlažete suncu direktno nakon nanošenja ove kreme. Prekomjerna dnevna upotreba kreme može izazvati oštećenja kože i opekotine. Ukoliko nanosite ovu kremu na veći dio lica treba da izbjegavate čišćenje lica agresivnim preparatima i preparatima koji sadrže salicilnu kiselinu.
Benzaknen gel izaziva ljuštenje kože, moguća je pojava crvenila lica i osjećaj zatezanja.
Treba paziti da gel ne dođe u dodir sa kosom i materijalima u boji jer će izazvati njihovo izbijeljivanje. Zaštitite kosu trakom a posteljinu nekom bijelom tkaninom, poslije upotrebe odmah temeljito isperite ruke.
Benzaknen gel možete kupiti u apotekama po cijeni od 10 KM za 10% i nešto nižoj cijeni za 5%.
Ukoliko imate osjetljivu kožu ili nemate neke velike probleme sa bubuljicama, za isušivanje PMS bubuljica preporučila bih 5% Benzaknen ukoliko niste osjetljive na neki od njegovih sastojaka. Dovoljno je jednom do dva puta nanijeti da bi se bubuljica osušila što znači da će vam tubica relativno dugo trajati. U pakovanju dolazi 30 ml kreme.

Krema je bijela, gusta, apotekarskog mirisa. Kada se osuši izgubi boju i postaje providna.

Šta koristite u borbi protiv nepravilnosti? Da li ste probale ovaj gel?

utorak, 13. svibnja 2014.

Balea Young- Serum za sužavanje pora sa voćnim kiselinama

Ovaj serum sam kupila nakoh dosta pozitivnih recenzija djevojaka koje imaju problem sa proširenim porama. Nekima od njih je čak matirala kožu. Ja nažalost nisam taj slučaj.
Serum je obavio šta je i njegov naziv obećao, pore su vidljivo sužene nakon nanošenja. Namijenjen je mješovitoj mladalačkoj koži. Proizvođač obećava sužene pore i poboljšanje izgleda kože. 

Serum je providan, gelaste strukture sa izražjnim kiselkastim mirisom. Miris mi je nekako neugodan i dobra je stvar što brzo ispari sa lica. Još jedna zamjerka je što ostavlja ljepljiv osjećaj na koži. Na dodir koža nije ljepljiva ali nema onu elastičnost kao poslije hidratantne dnevne kreme.
Nanosti se ujutro i naveče na očišćeno lice, vrat i dekolte. Treba izbjegavati područje oko očiju i kontakt sa istima. Poslije je preporučljivo nanijeti kremu, ambalaža preporučuje kremu iz Baleine linije za mladalačku mješvitu kožu a to je Soft&Care matirajuća krema. 
Koristila sam serum ujutro poslije čišćenja i nakon toga sam nanosila L'oreal Triple Active Anti Shine kremu. Serum nije izazivao izbijanje nepravilnosti niti je isušivao kožu. Može se koristiti i bez dnevne kreme. Cijena proizvoda je bila nešto ispod 5 KM. 
Iako nisam puno očekivala od ovog proizvoda ne namjeravam ga opet kupiti. Ne igra važnu ulogu u mojoj dnevnoj njezi lica.

Balea Young serum za lice

Da li ste koristile ovaj serum i da li ste zadovoljne njime? Koje proizvode koristite za sužavanje pora i matiranje kože?


ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Flormar lakovi

S ciljem da ubijem ovo ružno vrijeme danas sam se igrala sa Flormar lakovima koje sam juče kupila. Koristila sam mliječno bijeli i crveni lak. Nisam ljubitelj nail arta na svojim noktima, više volim jednobojne nokte. To ne znači da ne volim vidjeti nail art na noktima djevojaka :).
Flormar lakovi su nešto rjeđi od lakova koje inače koristim. Još uvijek sam u potrazi za crvenim lakom koji će pokriti bijele vrhove noktiju. Kada stavljam svijetle nijanse, vrh je gotovo neprimijetan, ali čim stavim crveni lak ono se zabijeli kao da ispod imam french urađen :). 


Nanijela sam tri sloja laka. Lak je iz kolekcije Wet look, nijansa WL07. Lak se relativno brzo suši, miris ne peče za oči. Njegova redovna cijena je 3 KM. Ima lijepu široku četkicu. Zamjerka je što poklopac lijepo ne naliježe u ruku, kao što vidite na slici da ravni dijelovi poklopca nisu poravnani sa ravninom četkice.


Drugi lak koji sam isprobala danas bio je mliječno bijeli. Takođe sam nanijela tri sloja laka. Brzo se suši. Četkica mu je dosta manja u poređenju sa crvenim lakom što mi se ne dopada. Lak je jako rijedak što izaziva prelijevanje ako slučajno naneste previše laka na nokat. Njegova redovna cijena je takođe 3 KM. Broj nijanse je 412. Oba laka imaju po 11 ml.




Da li ste isprobale Flormar lakove, jeste li zadovoljne njima?



nedjelja, 11. svibnja 2014.

Posjeta Flormaru


Danas sam bila u "maloj" posjeti Flormaru. U njihovoj prodavnici u Importane centru u Sarajevu je do 18.05. snižen kompletan asortiman za 50%. Kupila sam par lakića za nokte, ruž i koso rezanu četku za rumenilo.

Četka za rumenilo

Revolution perfect Lipstick nijansa R13


Lakovi za nokte





subota, 10. svibnja 2014.

Empties u aprilu

Empties
Puno praznih bočica, kutijica i tubica za prošli mjesec. Poslije ovog posta mogu da ih prerežem i izvučem dušu iz njh :)). Ovdje ima proizvoda koje više nikada neću kupiti ali ima i onih koji kupljeni po ko zna koji put.
Dove nourishing body lotion Beauty bloosom
Miris divan, ambalaža privljačna, ali ne radi baš ništa. Ne upija se u kožu, ne hidratizira je, samo stoji tako i pretpostavljam prlja odjeću. Obzirom na to da sam ga dobila za rođendan i potrošila nekako do kraja smatrat ću da novac nije baš u potpunosti bačen niz vjetar. Definitivno ne kupujem i ne preporučujem.

Balea creme-oil bodylotion s bademovim uljem
Moj omiljeni losion za tijelo koji nažalost više ne viđam na policama dm-a. Miris je bio očaravajuće lijep i prijatan a koža svilenkasto glatka. Šteta što nisam nakupovala zalihe :). Nadam se da će njegov nasljednik sa pistacijama biti jednako dobar. Cijena je bila oko 4 KM. U pakovanju dolazi 200 ml kreme.

Balea wellness puter za stopala
Osvježavajućeg mirisa, bogate teksture i fino je obavljao posao. Definitivno kupujem opet. Cijene se ne sjećam. U kuticiji dolazi 200 ml kreme i traje jako dugo.

Garnier deodorant NEO fresh bloosom
Antiperspirant u suhoj kremi, obećava 48 h zaštite protiv znojenja, dolazi u nekoliko mirisnih varijanti. Ja sam odabrala fresh bloosom, prijatan osvježavajući miris. Proizvođač tvrdi da NEO ne ostavlja tragove na odjeći ali ja sam ih ipak primijećivala. Nisam sigurna da li je do proizvoda ili mene, ne sjećam se da li sam ga pustila svaki put da se osuši. U pakovanju dolazi 40 ml, koristila sam ga mjesec dana. Miris je prisutan prvih nekoliko sati zatim ispari. Možda je ovaj proizvod pogodniji za ljetne mjesece nego zimske. Ne sadrži alkohol, ne isušuje kožu. Imam namjeru isprobati i ostale mirise. Cijena je bila oko 6 KM.

Himalaya face wash citron and honey
Gel za umivanje je bez parabena i sapuna, blagog mirisa i sa rastopivim česticama. Nisam osjetila da ove kuglice šta rade, nije bilo grebanja a ni osjećaja pilinga. Ne peče za oči i ne isušuje kožu. Ovo je jedini proizvod za čišćenje lica poslije kojeg ne moram odmah nanijeti kremu. Nema zatezanja, peckanja i izbijanja nepravilnosti. Koristila sam ga za jutarnje čišćenje, noćno i skidanje šminke. Potrošila sam do sada nekoliko pakovanja ovog gela i kupujem ga ponovo. Dolazi 150 ml proizvoda za cijenu oko 7 KM.

Garnier Moisture Match za normalnu do suhu kožu
Ovu kremu sam kupila za zimsku njegu kože. Dobro je obavila svoj posao. Hidratantna je, prijatnog mirisa, ne pecka za oči. Namjeravam isprobati i ostale kreme iz Moisture Match linije. Tubica sadrži 50 ml. Cijena oko 10 KM.

L'oreal Micelarna voda
Zadovoljna sam kako je skidala šminku. Nije iritala kožu i oči niti ostavljala onaj odvratni okus na usnama. Nije skidala šminku iz prvog poteza pogotovo šminku sa očiju ali nije bilo potrebno trljati. Koristila sam blaznicu po oko pa mi se zato brzo potrošila a u međuvremenu je Garnier izbacio svoju micelarnu za koju sam čitala da je ista sastavom samo duplo većim pakovanjem. L'oreal micelarna sadrži 200 ml i cijena je bila oko 10 KM.

Balea ulje za kosu i Avon Moroccan Argan oil
Ova dva ulja idu zajedno jer su to proizvodi koje iznova i iznova kupujem. Oba mirišu veoma lijepo, miris se dugo zadržava u kosu i zadovoljna sam njegom koju mi pružaju. Balea ulje sadrži 100 ml i cijena mu je oko 9 KM, dok Avonovo ima 30 ml i originalna cijena mu je takođe oko 9 KM ali je češto na nekim akcijama pa se može kupiti i 50% jeftinije od uobičajene cijene.

Avene Cleanance K
Prva tubica ove kreme koju sam koristila je upravo ova i oduševljena sam njenim rezultatom. Koristila sam je dva mjeseca u kontinuitetu svaku večer. Žao mi je samo što nisam slikala prije i poslije da razlika bude svima vidljiva. Izbijanje akni i bubuljica je svedeno na minimum, crvene mrljice su nestale. Ostala je samo lijepa i blistava koža. Ova krema mi nije isušivala kožu niti riješila problem pretjeranog zamašćivanja mada to od nje nisam ni tražila ni očekivala. Upozorenje na ambalaži kaže da se ne smije izlagati suncu nakon nanošenja ovog proizvoda i zato sam je koristila uglavnom noću. Kupila sam je u apoteci, cijena je bila 25,5 KM i dolazi 40 ml kreme.

Maybelline Affinitone puder
Napokon sam ga potrošila. Malo ću se odmoriti od njega pa možda ga kupim ponovo. Ko zna?! O ovom puderu sam pisala OVDJE.

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda, šta mislite o njima?

petak, 9. svibnja 2014.

New In #1

Ove sedmice sam malo osvježila svoju kolekciju preparativne i dekorativne kozmetike. Bile su neke akcije koje nisam propustila :). 




Essence EDT

Toliko su mi slatki da im nisam mogla odoljeti. Pakovanje je veoma praktično za djevojke koje vole da svoj omiljeni parfem uvijek imaju pri ruci. Militraža ovog manjeg pakovanja je 10 ml, dok imaju i veća od 50 ml. Ja sam odabrala like a day in a candy shop i like a first day in spring. Preporučena maloprodajna cijena za 50 ml je 13,95 KM, a za 30 ml 5,95 KM.

Sa essence-ove stranice:

essence like a day in a candy shop -
top note

  • breskva
  • orhideja

srednje note

  • ljiljan
  • heliotrop
  • latice jasmina
bazne note

  • vanilija
  • zrna tonke
  • nježan mošus

essence like a first day in springtop note

  • ananas
  • narandža
  • mandarina

srednje note

  • praline
  • kupina
  • ruža

bazne note

  • sandalovina
  • mošus
  • vanilija
Syoss beauty elixir

Njegujuće ulje za kosu. Može se koristiti na tri načina: kao intenzivni tretman prije pranja, poslije pranja nanositi na vlažnu kosu i poslije sušenja za sjaj kose i dodatno oblikovanje. Ako se ne pretjera sa količinom proizvoda kosa se ne umasti dodatno, divno miriše i ostavlja kosu nježnom na dodir. Dozira se pumpicom koja ne mora do kraja da se pritisne da bi ulje uzašlo. Znači mogu se čak koristiti male količine ulja.

Lagani (mali) stisak pumpice

Bourjois rumenilo 54 ROSE FRISSON


Rumenilo je predivnog mirisa, blagog šimera. U pakovanju dođe mala četkica koju koristim samo ako nemam pri ruci svoju četkicu za rumenilo. Dugotrajno je na obrazima pa nema potrebe za konstantnim popravljanjem, dobro je pigmentirano. Zbog toga što spada u skupinu pečenih rumenila teško je pretjerati sa nanošenjem. Lijepo se nadograđuje i blenda. Pakovanje takođe dolazi sa malim ogladalom.


Na sunčevoj svjetlosti

U hladu


Maxfactor Wild Mega volume mascara i Essence Liquid ink

Maskaru sam ugrabila na nekoj akciji, još uvijek je u fazi testiranja. Za sada sam zadovoljna. Ne mrvi se, nije prevlažna. Essence liquid ink je vodootporni tuš sa četkicom kao aplikatorom. Pročitala sam o njemu mnoštvo pozitivnih recenzija pa sam ga odlučila i sama isprobati.

Maybelline Color tattoo 24h

Odabrala sam nijansu Permanent Taupe 40. Ovo je gel kremasto sjenilo za oči. Koristila sam ga kao sjenu za oči i obrve. U oba slučaja se dobro pokazao. Dobra pigmentiranost, dobro se blenda, ne skuplja se u pregibima oka. Boja je nadogradiva i lahko se postiže intenzivnija boja još jednim slojem sjene.


U hladu

Na sunčevoj svjetlosti

Balea wellness losion za stopala


Balea me sa mazalicama za stopala svake godine iznova oduševi. Ovaj losion sadrži puder pa poslije nanošenja stopala imaju neku svilenu mekoću. Miriše osvježavajuće na limun i mentu.

Alverde osvježivač za kosu u spreju

Mrzim kad mi kosa pokupi neke mirise iz okoline što od kuhanja što od boravka u zadimljenim prostorijama. Ovaj sprej mi je spas. Kada je kosa još uvijek čista a poprimi neki miris posežem za ovim proizvodom. Ambalaža kaže da miriše na sljez. Meni je miris nedefinisan ali i dalje lijep i prijatan. 

Revelique soft matte lipstick

Nijansa se zove 30 marlene. Boja je između roze i crvene, malinasta. Ruž je mat strukture, dugotrajan je i kremast pri nanošenju. Bez brisanja na usnama ostane 3-4 sata bez jela, sa pićem :). Poslije toga se lagano obriše ali ostane ruža u linijicama usana pa ga treba ponovo nanijeti ili obrisati ostatak. 

Na sunčevoj svjetlosti

U hladu

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda?

četvrtak, 8. svibnja 2014.

Rimmel Apocalips lip lacquer


Apocalips tečni ruževi su brzo osvojili svijet a tako i mene. Zanimljivo je da za različite dijelove svijeta su izbacili različite nijanse tako da nećete većinu nijansi pronaći na našim policama. Ponuda nijansi je različita čak i na prodajnim mjestima u Sarajevu. Poslije dugog biranja odlučila sam se za nijanse 201 Solstice i 400 Big Bang. Nijanse su lijepo pigmentirane, kremaste strukture i ne isušuju usne. Jedina mana je što se blago prelijevaju preko ruba usana, to su sitne linijice tj. porice u koje uđe ruž. Prelijevanje se uspješno spriječi upotrebom olovke za usne i kontrolisanjem količine ruža na usnama. Treba paziti da se ne pretjera. Cijena im je oko 8 KM, zavisno od mjesta prodaje.

Ruž nije longlasting mada ostavlja blage tragove na usnama i poslije brisanja većine ruža. Nijansa Big Bang se nažalost ne briše ravnomjerno sa usana pa ostane rub usana tamniji od unutrašnjosti. Ukoliko su vam usne prirodno malo tamnije boje to nije vidljivo, kod mene je naglašeno jer imam svjetle boje usne. Big Bang je žarka crvena sa blagim primjesama narandžaste dok je Solstice boja mesa uz prisustvo ljubičastih tonova.

Pod prirodnim svjetlom

Slikano sa blicom

Da li volite tečne ruževe i da li ste probale Apocalips?


srijeda, 7. svibnja 2014.

Proizvodi za njegu noktiju

Proizvodi koje koristim su Afrodita gel za odstranjivanje kožice, Essence ulje za njegu, Rimmel Nail Nurse lakovi i Afrodita krema za ruke sa bademom.

Afrodita gel za odstranjivanje kožice

Za mene je ovaj proizvod apsolutno čudesan. Koristim ga redovno već duže od 6 mjeseci. Cijena je bila oko 7 KM i sporo se troši. Upotrebljavam ga svake sedmice. Nanesem na očišćenje nokte, ostavim da djeluje nekoliko minuta i lagano postisnem štapićem suhu kožicu. Poslije toga je potrebno ruke oprati, uputa preporučuje da se nokti iščetkaju mekanom četkicom pod vodom i da se zatim nanese krema za njegu. 

Afrodita gel za odstranjivanje kožice oko noktiju

Sliku sam preuzela sa interneta pošto moj štapić se malo "istrošio" od upotrebe a danas sam zaboravila da kupim nove. Jedan dođe u pakovanju sa gelom, a imaju se kupiti i posebno na Essence štandovima gdje ih dođe više u jednom pakovanju. Naglašeno je da se ovaj gel ne treba koristiti ukoliko imate ranice oko noktiju jer sadrži kiseline koje ih nadraže.

Štapići za potiskivanje kožice noktiju

Essence ulje za njegu zanoktica i noktiju

Ovo ulje sam kupila nakon što sam pročitala dosta pozitivnih recenzija. Prijatno miriše i vidno nahrani kožicu. Ja ga namažem na kožicu nakon upotrebe gela, ostavim da djeluje koliko mi vrijeme dozvoljava i utrljam.

Ulje za njegu noktiju

Rimmel Nail Nurse lakovi


Rimmel Nail Nurse

Nail Rescue je 14to dnevni tretman protiv listanja noktiju. Sadrži formaldehid pa se ne preporučuje za upotrebu osobama koje su osjetljive na taj sastojak. Miris je jak, malo neugodan i ne zadrži se na noktima. Nanosi se jedan sloj prvi dan zatim drugi sloj drugi dan i ostavi se da djeluje 7 dana nakon čega treba ponoviti postupak. Nije poželjno za to vrijeme koristiti druge lakove. Iako je u bočici roze tečnost na noktima je proziran i ostavlja visok sjaj nakon sušenja. Ukoliko su vam nokti veoma oštećeni kao npr. nakon skidanja nadogradnje ili gela iz iskustva ne preporučujem da mijenjate način upotrebe koji je propisan. Posljedica su bolovi u noktima jer sastav laka prodire sve dublje i dublje u nokat te samim tim i u kožu.

Stronger nail je primarno baza za nokte ali se može koristiti i samostalno. Ne sadrži formaldehid. Štiti nokte od lomljenja i jača ih. Koristim ga već dugo i nisam primijetila da lakovi ostavljaju žute mrlje na mojim noktima tako da i taj zadatak ispunjava. Kada se nanosi kao samostalan proizvod nokti imaju blagi šimer. 

Ostale lakove iz ove linije do sada nisam koristila, ali imam namjeru ih probati. Cijena im je oko 5 KM, zavisno od mjesta gdje kupujete.

Afrodita krema za ruke sa bademom

Ovo je moja omiljena krema za ruke. Lahko je razmaziva, predivno miriše a ruke su glatke i njegovane. Pošto imam suhu kožu ruku odgovara mi njena masnija struktura. Cijena je oko 4 KM.

Afrodita krema za ruke badem

Koje vi proizvode koristite za njegu ruku i noktiju?

Napomena: Sve slike korištene u ovom postu su preuzete sa interneta.




ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Garnier Ultimate Beauty Oil

Ovo ulje je savršen proizvod za ljetne dane. Nanosi se prskalicom, rjeđe je konzistencije nego uobičajena ulja za tijelo i predivnog je mirisa. U svom sastavu sadrži četiri ulja, ulje makadamije, argana, badema i ruže. Na koži je poslije nanošenja neprimijetno i ne prenosi se na odjeću. Miris je intenzivan, parfemski i žao mi je što se ne zadržava na koži duže. Proizvođač obaćeva savršen izgled kože poslije nanošenja, satenski finiš, instantnu mekoću i lijep izgled kože. U bočici dolazi 150 ml ulja a cijena je oko 10 KM.
Što se tiče samog nanošenja nisam fan ulja na sprej. Više proizvoda završi oko mene nego na meni, a ako ulje nanosite iznad parketa ili tepiha podloga ostaje klizava. Ja ga prvo nanesem na dlan a zatim raspoređujem po tijelu. Ulje nije pogodno za njegu izrazito suhe kože jer nema standardne osobine ulja za kožu. Kao što sam rekla smatram da je ovo ljetni proizvod savršen za isticanje preplanule puti i za dodatni sjaj kože.

Sastav:

Koja vi ulja preferirate za njegu kože?

nedjelja, 4. svibnja 2014.

Borogal- K krem

Borogal-K krem sa ekstraktom kamilice za  njegu kože

Šta kaže proizvođač:
Krem smiruje upalu i crvenilo na koži, nadoknađuje izgubljenu vlagu i obezbjeđuje potrebnu masnoću. Primijenjuje se za njegu kože lice i ruku i kao podloga za šminku.

Sastav:
1 g kreme sadrži:
0,015g borne kiseline
0,018g ekstrakta kamilice

Samo za spoljnu upotrebu. Čuvati na temperaturi do 25 C. Rok upotrebe 5 godina.


Kremu sam kupila u apoteci, cijena je 4,25 KM. Pakovanje sadrži 100 ml kreme. Krema je bijele boje, gusta i miriše na kamilicu. Miris nije onaj parfemski, prije bih rekla apotekarski ali ne iritira nos. Koristila sam je dva puta na licu, sinoć pred spavanje i danas kao dnevnu kremu. Krema nema SPF, tako da se može koristiti kao podloga samo puderima koji imaju SPF. Primijetila sam da mi je vidno smanjila crvenilo na licu i ostavila kožu izuzetno mekanom. Miris je brzo ispario. Krema se malo teže razmazuje, poput dječijih krema za sunčanje pa ako pretjerate sa količinom koju ste nanijeli ostavit će debeli bijeli sloj kreme iza sebe. Uz dovoljnu količinu kreme tragova skoro pa da nema i lahko se razmazuje. Iako proizvođač kaže da obezbjeđuje masnoću krema uopšte ne masti kožu, imam osjećaj da je blago isušuje. Poslije par sati koža na nosu se blago zasijala. Preporučila bih je djevojkama sa normalnom i kombinovanom kožom koje imaju problema sa povremenim izbijanjem akni i blagim crvenilom lica.


Imate li vi problem sa crvenilom kože i šta koristite?

subota, 3. svibnja 2014.

BB kreme

Dolazak BB krema na naše tržište sam sa nestrpljenjem dočekala a s obzirom da je bio ljetni period nisam primijetila fail sa nijansama. Prva BB krema koju sam koristima bila je Garnier u nijansi Light. Nekoliko mjeseci poslije je izašla verzija za masnu kožu.
Uglavnom BB kreme koristim svakodnevno, same ili kao podlogu za puder. Daju koži zdrav sjaj i fantastično se stope sa bojom kože.


Idemo redom

1. Essence BB cream

Nijanse su 01 Universal i 02 Natural. Mirišu prijatno i pokrivenost im je lagana uz moguću nadogranju.




2. Deborah BB Crema 5 in 1

Moć pokrivanja je lagana uz mogućnost nadogradnje. Miris me podsjeća na ljubičice. Ima SPF 20. Mana ove BB kreme je nedostatak odgovarajućih nijansi.
 Slika nijansi sa interneta


Moja nijansa je Fair i koristim je samo ljeti jer je i dalje pretamna za mene. Ostavlja ugodan osjećaj na koži i daje joj zdravi sjaj. Odgovara svim tipovima kože.



3. Nivea Visage Q-10 Anti- Wrinkle

Ovu toniranu kremu mi je proslijedila mama jer njoj nije odgovarala. Koristim je ljeti u nedostatku pudera ili BB kreme za lice i izložene dijelove tijela. Ima prijatan miris.

4. Garnier BB cream za kombinovanu do masnu kožu

Mana ove BB kreme je što u svom sastavu ima alkohola koji je naglašen u njenom mirisu. Blago isušuje kožu i ne naglašava suhe dijelove. Izuzetno je tečna i lahko se razmazuje. Ukoliko je držite na poklopcu proizvod se nakuplja u njemu, što je veliki minus. Na licu je lagana, skoro pa neprimijetna. Moć prekrivanja lagana uz mogućnost nadogradnje. Nijansa light/clair

5. Garnier BB cream

Dosta je masnija od verzije ove kreme za kombinovanu i masnu kožu. Daje licu dewy finiš sa lijepim i zdravim sjajem. Često je koristim kao podlogu ispod pudera. Potrošila sam sigurno 8 bočica ove kreme u posljednje dvije godine. Lagano prekrivanje uz mogućnost nadogradnje. Na licu djeluje teška u prvih nekoliko minuta nakon nanošenja.



petak, 2. svibnja 2014.

Puderi

Imam mješovitu kožu koja nekad bude lagano isušena. Veoma mi je bitno da sve što nanosim na lice u potpunosti odgovara mom načinu života. Ponekad mi je koža dosta problematična i tada posežem za puderima koji imaju veliku moć prikrivanja dok ljeti uglavnom koristim BB kreme.

Puderi koje koristim


U teglicama tzv. mousse puderi. Nisam ljubitelj ove vrste pudera. Uvlače mi se u pore i ostaju na površini kože što uzrokuje mrlje na mojoj odjeći.

1. Maybelline- Dream matte mousse
Ovaj puder je među prvima koje sam počela koristiti. Daje lagano prekrivanje koje je nadogradivo. Ne dopada mi se što imam osjećaj koliko god ga utrljala da ne može da se upije. Najbolje ga je nanositi prstima jer se sa četkice odvajaju komadići proizvoda i često završe na odjeći. Nijansa je Cameo 020.

2. L'oreal -Mattemorphose
Veoma sličan Dream matte mousseu. Ostavlja na koži baršunast finiš. Lakše se nanosi od Dream moussa i malo bolje upija u kožu. Potpuni mat efekat sa ovim puderom se neće postići. Lice se ne sija ali na dodir je dosta masno. Ne bih ga preporučila djevojkama sa problematičnom i masnom kožom. Nijansa 110 Rosy Ivory.

3.L'oreal- Mat'magique
Još jedan matirajući puder. Imam ponekad osjećaj da je dosta težak na licu ali opet posežem za njim u velikoj žurbi jer ostavlja kožu besprijekorno prikrivenom. Koža mora biti savršeno hidratizirana jer naglašava suhe dijelove, pogotovo na bradi i oko nosa. Da li će doći do prosijavanja zavisi od vrste kreme koju ste koristili prije nanošenja pudera. Sa dobrom pripremom nekada izdrži i do 6 sati bez prosijavanja. Ne uvlači se u pore. Nijansa je 02 Rose Ivory.

4. Rimmel- Lasting Finish
Rimmel obećava 25 satnu postojanost. Možda su malo pretjerali u broju :) ali izdrži dobrih 8-10 sati na licu. Gušće je konzistencije te se lijepo razmazuje. Ne naglašava suhe dijelove lica. Pokrivenost je srednja dok se za nadograšivanje mora paziti da ne dođe u nakupljanja u porama. Nema matirajući efekat. Ostavlja dewy finiš. Nijansa je 103 True Ivory.

5. Maybelline- Affinitone
Sa ovim puderom već dugo imam love and hate odnos. Ima dana kada mi savršeno odgovara dok danima kada mi ne odgovara mrzim ga po svakoj osnovi. Sadrži sitne čestice shimmera u sebi pa ga zato preferiram koristiti sunčanim danima. Daje koži zdrav izgled i sjaj. Prekrivanje je lagano do srednje. Pogodan je za sve tipove kože. Nijansa 16 Vanilla Rose.

6. Bourjois- Healthy Mix
Prvi put koristim i još uvijek stičem dojmove o njemu. Za sada mogu reći da ne ističe suhe dijelove lica, prijatno miriše te nudi srednju prekrivenost. Problem je u izboru nijansi, ali o tome ćemo u posebnom postu. Nijansa koju trenutno imam je 53 Light beige, koja je dosta tamna za moju kožu tako da ga planiram koristiti preko ljeta kada dobijem malo boje.

7. Bourjois- Flower perfection
Ovaj puder je moj apsolutni favorit za hladnije dane. Ima izuzetno visoku moć prekrivanja pa se poslije njega teško navići na išta drugo. Miris mu je jako prijatan. Mana mu je što ponekad ističe suhe dijelove lica ali se to lahko popravlja zadovoljavajućom hidratacijom lica. Nijanse koje posjedujem su 52 Vannila i 53 Light beige.

8.Maxfactor- Facefinity All day flawless 3IN1
Kupila ga sestra na sniženju ali joj iz nekog razloga nije odgovarao. Dosta je težak na licu i ima veliku moć prekrivanja. Koristim ga za večernje izlaske kada ne želim da se brinem da li mi se puder obrisao sa lica jer ovaj sigurno neće. Nijansa Beige 55.

Dobrodošli na Girl's Secrets

Ovaj blog je produkt dugogodišnje ljubavi prema make-upu, kremicama, svemu što lijepo miriše i izgleda. Često sam kupovala produkte jer mi se dopala ambalaža ili reklama i ostala razočarana. Moja želja je da pomognem djevojkama sa svojim recenzijama i time smanjim razočarenja i bačeni novac. Prvi postovi će biti sastavljeni iz "neuglednih" slika proizvoda koje već imam ili sam prije par sedmica kupila, ali ću se potruditi da budu što realnije prikazani. Ljepotu tek kupljenog proizvoda ne mogu vratiti, barem možete vidjeti koliko je kvalitetna ambalaža i kako se ponaša sa vremenom. Također neki proizvodi će biti pri kraju jer sam ih ostavila za ovaj blog. Hvala Vam na posjetama, pišite mi primjedbe i pitanja, rado ću ih odogovoriti i uzeti u razmatranje. Nadam se ugodnom druženju sa vama :))