ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

MANHATTAN Clearface wash gel


Već iz samog naslova posta može se naslutiti da se radi o još jednom proizvodu s kojim se borimo protiv akni, mitisera i ostalih nepravilnosti na našem licu. Međutim, Manhattan gel za umivanje uistinu pomaže! 


Kako djeluje? 

Djeluje prije svega antibakterijski - nježno čisti kožu od šminke i ostalih prljavština koje se tokom dana natalože na licu. Pored predivnog mirisa, sami sastojci gela za umivanje istovremeno umiruju i osvježavaju kožu. Potom smanjuju sjaj na licu, što je posebno pogodno za osobe s masnom kožom. Međutim, šta je to što ga čini posebnim? Svi smo se, barem jednom u životu, sreli sa određenim nepravilnostima posebno u području lica, vratu, prsima, gornjem dijelu leđa i dr. Spomenuti predjeli tjela su najpodložniji pojavi akni, prištića i sl., iz razloga što imaju najveću koncentraciju lojnih žlijezda. U medicinskim terminima loj koji luči žlijezde poznat je pod nazivom sebum. Jedna od osnovnih namjena spomenutog gela ogleda se upravo u reduciranju viška sebuma. Reduciranjem sebuma, smanjuje se broj prištića na licu i samim time postiže se željeni efekat.

Kako se koristi?

Način upotrebe je veoma jednostavan, gel se nanosi na vlažnu kožu lica nježnjim i kružnim pokretima prstiju, ostavlja nekoliko minuta, nakon toga se ispira mlakom vodom. Tekstura gela je gusta, tako da nema problema u pogledu izlijevanja s lica. Vođena ličnim iskustvom, ovaj gel uistinu ispunjava svoju svrhu. Koristim ga tek nekoliko sedmica, ali rezultati su postali evidentni tek nakon 2 3 nanošenja. Manahattan Clearface wash gel možete pronaći u večini trgovina, cijena gela je oko 10,00 KM.

Nema komentara :

Objavi komentar