nedjelja, 19. listopada 2014.

Catrice camouflage cream


Dugo sam već u potrazi za dobrim korektorom ali mi nije nijedan zapinjao za oko u želji da ga probam. Preko zime dobijem ledeno bijelu boju lica i najsvijetlija nijansa koju sam našla bila je Artdeco-ova kamuflaža broj 1 sa zelenim podtonom za neutralizaciju crvenila. I dalje služi svojoj svrsi. Tamni podočnjaci se više nisu mogli kriti iza slojeva pudera, djeluje mi neprirodno. U kupovini sam se dvoumila između Catriceove palete korektora i kamuflažne kreme. Odabir je pao na kamuflažnu kremu u nijansi 010 Ivory što je ujedno i najsvjetlija nisansa iz te linije.



Proizvođač o proizvodu:

Korektor krema sa visokim prekrivanjem. Dugotrajna tekstura se savršeno stapa sa kožom za nevidljive promjene. Prekriva nedostatke kože, ožiljke i promjene boje na koži.
Dolazi u tri nijanse 010 Ivory, 020 Light Beige, 030 Rosy Sand. 

Sastav:
RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, ISOPROPYL MYRISTATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CERA ALBA (BEESWAX), PETROLATUM, SILICA, TALC, PARAFFIN, PROPYLENE GLYCOL STEARATE, OZOKERITE, CANDELILLA (EUPHORBIA CERIFERA) WAX, CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA) WAX, ISOPROPYL ISOSTEARATE, PARAFFINUM LIQUIDUM (MINERAL OIL), ALLANTOIN, PEG-8, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, ASCORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Dolazi u kutijici od čvrste plastike, crne boje sa prozirnim poklopcem na navrtanje. Krema nije suha kao Artdeco-va, nijansu je kremastija ali joj je takođe potrebno jako blendanje kao i Artdeco-voj kremi. Prekrivenost je srednja do potpuna, nadogranja se radi nanošenjem laganih i tankih slojeva i upornim blendanjem. Lijepo se stapa sa kožom. U pakovanju dolazi 3g proizvoda. Cijena je 6,25 KM u cm prodajnim mjestima.





ponedjeljak, 13. listopada 2014.

MUA- Undress me too

Prošli vikend je na MUA stranici bila snižena poštarina za pretplatnike newslettera što sam odmah iskoristila jer se Undress me too paleta nalazila na mojoj wish listi preko godinu dana. Skupa poštarina me svaki put odbijala od naručivanja ali sam bila strpljiva. Sedmicu dana poslije napokon je dospjela u moje ruke. Predstavljam vam danas moje oduševljenje.


Ambalaža je naizgled jeftina i krhka, ali mehanizam zatvaranja je dosta čvrst tako da nema straha od rasipanja sjena. Sa stražnje strane su ispisane nijanse sjenila. Paleta je sastavljena od 12 nijansi i spužvastog aplikatora. Sjenila su nježna neutralna, ledene sive nijanse i zlatne metalik. Pigmetiranost možete primijetiti po swachevima na ruci.





Gornji red
Donji red




nedjelja, 12. listopada 2014.

Fall new in


Početak jeseni ove godine je donio kišu i hladnoću, mene smjestio u bolnicu, pokvario mi planove za putovanje i ulijenio me do kraja. Bila sam lijena čak i za kupovinu. Oktobar je donio ljepše dane a mene podstakao da sebi ispunim neke željice koje su već dugo na čekanju :). MUA matte foundation u nisansi Soft Sand je danas došla i nisam je još isprobala. MUA Undress me too paleta je već prikazana OVDJE. Essence lipliner u nisansi Honey berry već dugo mjerkam, nisam je do sada kupila jer inače ne koristim olovke za usne, nikad nije kasno početi. Miss sporty u nijansi Congo sam kupila da je uporedim sa Essence-ovom. Bourjois Rouge edition velvet je bio moja neostvarena želja već dugo vremena. Kada bih god došla u iskušenje da ga kupim smišljala sam milion razloga da to ne uradim a i dalje ga željela. Izabrala sam crvenu nijansu imena  Personne ne rouge i apsolutno sam oduševljena.


Kratko poređenje olovki za usne: Essenceova je dosta mekša, lakše se razmazuje ukoliko vam olovka služi kao baza za ruž, Miss sporty je precizna, nešto tvrđa ali nije gruba za usne. Cijena olovaka je oko 2,5 KM.


Rimmel Nail Nurse baza i top coat još uvijek testiram. Za sada sam pola-pola. Kao top coat je izvrstan a kao baza je solidan. Moje zaključak je da dosta utjecaja ima i sam lak za nokte. L'Occitane krema za ruke Cherry Blossom me naprosto oduševila. Ovo je moja prva L'Occitane krema za ruke i već sam ovisna. Predivnog mirisa, izvrsna njega, preslatko pakovanje me svakog dana iznova oduševe.

subota, 4. listopada 2014.

Dikla- krema za njegu noktiju

Ovu čudesnu kremu mi je preporučila prijateljica nakon što sam prije par godina skinula gel sa noktiju. Nokti su mi bili tanki, oštećeni i listali su se. Nakon već par dana upotrebe vidjeli su se prvi znakovi poboljšanja.
Krema se može kupiti u apotekama, cijena joj je oko 5 KM. Proizvodi je Nevena Leskovac.


Proizvođač o kremi
Visoko efikasna krema za regeneraciju krtih, naprslih i polomljenih noktiju pomoću aktivnog kompleksa vitamina E i D- pantenola. Omogućava povećanu zaštitu od spoljašnjih utjecaja. Nokti postaju jači, elastičniji i otporniji na naprsline i lomljenje. Brzo i otpuno se upija u kožu i korijen nokta. Krema takođe snažno pomaže regeneraciju zanoktica i štiti ih od otvrdnjavanja i oštećenja. Formula je savršeno prilagođena da u korijenu osigura zdrav rast nokta.
Primjena
Za intenzivan tretman veoma suhih noktiju i zanoktica kremu utrljajte dva puta dnevno 4-8 nedjelja. Za svakodnevnu njegu ruku i održavanje zdravlja noktiju i zanoktica kremu nanesite uveče i ostavite da djeluje tokom noći.
Rok trajanja je 30 mjeseci od datuma naznačenog na pakovanju.

Kremu inače koristim zimi i kada osjetim da su mi nokti suhi ili počnu da se listaju. Umasiram je u nokte par puta dnevno, ako su teže oštećeni nanosim kremu na čiste nokte bez laka. Redovno je koristim kao tretman pred spavanje. Preko zime spada u obaveznu njegu ruku. Štiti kožu od pucanja na hladnoći te nokte i zanoktice od isušivanja. Kremu toplo preporučujem svima vama koje muku mučite sa suhom kožicom noktiju i krhkim noktima.

petak, 3. listopada 2014.

Balea-Kremasto uljni losion za tijelo sa uljem koštica grožđa i mirisom pistacije

Mnoge ste sigurno oduševljene ovim losionom. To je moj HG proizvod za njegu tijela. Koža tijela mi je normalna, nije zahtjevna niti sklona alergijama. Preko zime često bude isušena suhim vazduhom i grubim džemperima (ne volim hladnoću :)). Ovaj losion me preporodi. Ukloni osjećaj zatezanja, svrab suhe kože a pri tome prelijepo miriše. Miris se dosta dugo zadrži na koži, pa tokom dana višestruko uživam u njemu.



Cijena mu je izuzetno povoljna, oko 4 KM za 200 ml i može se kupiti u dm prodavnicama. Predhodnik ovog losiona mi je bio malo draži zbog slatkastog mirisa i uspjela sam da ugrabim jedan od zadnjih primjeraka za uspomenu. Njega rijetko koristim, čuvam ga za dane kada mi bude najviše nedostajao.

Losion ima 40 % njegujućih ulja suncokreta i koštica grožđa, brzo se upija i ostavlja svilenkasti osjećaj na koži. Koristim ga svakodnevno poslije tuširanja ili kada osjetim da mi je koža nešto isušenija nego inače. Ph je neutralan, sadrži vitamin E i alantoin. Rok trajanja mu je cca dvije godine.

četvrtak, 2. listopada 2014.

Deborah Milano- Color parade

Danas vam predstavljam paletu sjena i rumenila Deborah Milano- Color parade. Paleta se sastoji od 9 sjenila, jednog mutlicolor rumenila, rumenila i translucentnog pudera. Dolazi u zgodnom pakovanju od crne čvrste plastike koji možete nositi sa sobom na putovanja i u torbi bez straha da će se otvoriti i rasuti. U pakovanju dolaze i dva aplikatora, 3 spužvasta i jedne četkice.


Swatchevi na ruci, pri dnevnom svjetlu, slikano bez blica.

Sjenila




Multicolor rumenilo


Puder i rumenilo






utorak, 30. rujna 2014.

Essence eyeliner pen waterproof


Pozdrav drage moje. Danas vam pišem o tušu u olovci Essence eyeliner pen waterproof. Do sada sam samo jednom koristila ovakav proizvod i imala sam odmah loše iskustvo, nažalost. Aplikator je poslije prvog nanošenja bio suh pa sam odmah udustala od upotrebe tuševa u olovci.



Sa ovim tušom to nije slučaj. Aplikator je veoma precizan, sadrži optimalnu količinu proizvoda, brzo se suši i ne preslikava se na kapak. Ukoliko tuš koristite preko baze ili sjenila boja je intenzivnija i duže stoji bez da izblijedi. Idealan je za dnevnu upotrebu, lahko se nanosi u žurbi i greške se mogu brzo popraviti. Boja je nadogradiva. Ne puca na kapku, ne guli se i ne mrvi ispod oka poslije nekoliko sati nošenja.

Iako piše da je vodootporan skida se micelarnom vodom ili gelom za čišćenje lica bez većih problema. Zavisno od količine make-upa na licu potrebno je jednom do dva puta oprati šminku sa očiju da bi sve spalo. Ja imam izuzetno masne kapke pa se pri velikim vrućinama desi da se boja blago istopi, postane siva umjesto crna. Na dnevnoj bazi nemam takav problem sa ovim tušom. Toplo ga preporučujem svim početnicima u šminkanju kao i djevojkama koje vole tuševe u ovolci.


Da li koristite ovaj tuš, jeste li zadovoljne njime? Koji tuš u olovci biste preporučile?

ponedjeljak, 29. rujna 2014.

Dr. Pasha krema za bebe

Pozdrav drage dame, danas vam pišem o Dr. Pasha kremi za bebe. Sigurno ste o ovoj kremi već dosta čule, ako ste imale priliku da je isprobate nadam se da ste oduševljene kao i ja.


Riječ je o ručno rađenoj kremi u kojoj su svi sastojci prirodnog porijekla. Na kutiji je naznačeno da je krema prošla Dermatest, riječ je o njemačkom cetrifikatu kvalitete proizvoda. Pored naznake na kutiji postoji i naljepnica na samoj kutijici kreme i tako možete biti sigurni da vaš proizvod niko nije otvarao poslije testiranja. U kuticiji dolazi 100 ml proizvoda.

Krema je smještena u plastičnu kutijicu sa dodatnim poklopcem za zaštitu ispod poklopca na navrtanje, što je veoma bitno jer na višim temperaturama dolazi do otapanja kreme zbog njenih sastojaka. Krema je u potpunosti zaštićena od zaprljanja izvana i nema straha od toga da će ona iscuriti van.



Proizvođač o kremi:
Smjesa organskih putera i najkvalitetnijih prirodnih ulja u Dr. Pasha kremi za bebe balansira omjer vlažnosti sa nedostatkom masnoće i veoma brzo se apsorbira u kožu, ostavljajući neophodan voskovni zaštitni sloj koji sprječava dalje isušivanje i pomaže u odbrani od nepovoljnih utjecaja vanjske sredine.

Ova krema:
  • pomaže u zaštiti od iritacije
  • sprječava razvoj bakterija i gljivica
  • ublažava svrab
  • djeluje protiupalno
  • smanjuje mišićnu napetost
  • smanjuje mogućnost nastanka infekcija
  • vlaži kožu
  • štiti kožu od negativnih utjecaja suhog zraka i sunčevih zraka
  • omekšava kožu
  • povećava elastičnost kože što je neophodno za kožu koja se naglo širi prilikom rasta


Ovu kremu koristim kao višenamjenski melem. Nijedna krema mi ne oporavi suhu kožu tako brzo bez izazivanja nepravilnosti, rješava suhu kužu ruku i stopala u par mazanja, sprečava nastajanje ožiljaka od sitnih ranica i posjekotina. Takođe odlična je zaštita za kožu od vjetra i njeguje usne.
Koristim je najčešće kao noćnu kremu, kada lice odmaram od make-upa koristim je i ujutro i naveče. Ukoliko imate kombinovano do masnu kožu kao ja sigurno neće biti dobra podloga za šminku, za suhu kožu pretpostavljam da bi već mogla proći u suhim zimskim danima. Koristim je i za njegu kože poslije depilacije zbog njenih prirodnih sastojaka. Izuzetno je prijatnog mirisa koji je dosta blag i ne zadržava se dugo na koži.

Krema ne sadrži konzervanse, vještačke boje, alkohol, neprirodne sirovine, masti životinjskog porijekla, industijske sirovine, emulgatore, stabilizatore, parfeme i potrebno je potrošiti unutar 18 mjeseci.



SASTAV:
Karite maslac, palminu ulje, bademovo ulje, kakao ulje, kokosovo ulje, ulje avokada, pčeljnji vosak, eterično ulje kamilice, eterično ulje vanilije. Svi sastojci u organskog porijekla.

Cijena ove kreme je oko 7 KM i može se kupiti u dm i cm prodajnim mjestima, svim većim supermarketima i radnjama koje prodaju Dr. Pasha proizvode.

Da li ste koristile ovu kremu ili neki drugi Dr. Pasha proizvod? Kakvi su vaši utisci o njima?

subota, 20. rujna 2014.

Maybelline Baby Lips Pink Punch


Baby Lips Pink Punch

Zaluđena presimpatičnom i slatkom ambalažom, kao i većina vas, jedva sam čekala da budu dostupni i u BiH. Prije nego sam se odlučila na kupovinu sam pročitala više recenzija što naših što stranih blogerki. Mišljenja su bila podijeljena ali su se svela na jedno: "Koliko para, toliko muzike". Nekako se ja oduprem prvom talasu kupovine. Izmišljala sam sebi razna opravdanja zašto da ih ne kupim, te ne znam koji ću, šta ako mi neka boja ne bude odgovarala, od mirisa mi bude muka i slična opravdanja kada pokušavaš objasniti sebi zašto ti nešto ne treba a uporan si kao mazga.
Milion puta razgledam vrste na netu, pročitam na šta koji miriše, kako boji, njeguje, zaključim da mi ne treba takav balzam, da je najbolje da istrošim one koje imam i uložim novac u kvalitetan proizvod.
Prošle subote sam iz nekog razloga ušla u dm, slijedeće čega se sjećam bilo je mazanje Baby Lipsa Pink Punch po usnama kao mala curica. Uspjela sam čak i da se umažem njime. S nestrpljenjem prilazim ogledalu i ostajem šokirana. Blaga roze boja je na mojim usnama vrištala, razlila se oko usana i uvukla se u sitne pore usana. Razočarano sam se gledala u ogledalo i nadala se da je to samo pogrešan prvi utisak, da sam previše proizvoda nanijela. Dala sam mu još dosta prilika. Svakim nanošenjem bio je veće razočarenje za mene. Toliko razočarenje da ga sigurno neću potrošiti do kraja. Prebacivat ću ga iz torbe u torbu, iz džepa u džep dok ga na kraju ne poklonim nekome.
Da li ću poslije Pink Puncha kupiti neki drugi Baby lips stvarno ne znam. Sigurno ću razmisliti malo bolje.




Baby lip balzami se mogu kupiti u cm i dm prodajnim mjestima po cijeni 3,85 KM.

Koji su vaši utici o Baby lips balzamima, da li ste neki isprobale?

petak, 19. rujna 2014.

Bourjois sjajila za usne

Hello drage dame. Dugo nisam pisala jer sam bila izgubljena u svijetu ispita. Studentice me sigurno razumiju. Sada kada je napokon sve gotovo mogu se vratiti kozmetici i pisanju.

Danas vam pišem o Bourjois Effet 3D i Effet 3D MAX sjajilima za usne.


Bourjois Effet 3D

Zahvaljujući formuli koja je obogaćena kristalićima voska Effet 3D sjajilo pruža trodimenzionalan sjaj usnama. Sjajilo obogaćeno antioksidansima vitamina C i E te štiti i njeguje usne čak 8 sati. Formula je obogaćena sa čak 92% hranjivih sastojaka koji ujedino i štite usne. Veliki plus Bourjois Effet 3D sjajilima je činjenica da ne sadrže paraben. Patentirana meka četkica idealna je da precizno nanošenje sjajila. Nježan miris crvenog bobičastog voća jednostavno čini sjajilo neodolivim.

Bourjois Effet 3D max

Sjajilo daje 8 sati boje i naglašenog sjaja zahvaljujući svojoj formuli dvostrukog učinka. Sadrži prirodne fiksatore tanine koje vežu boju i produžuju sjaj na usnama te regenerira usne pomoću voćnih kiselina dajući im punoću. Zahvaljujući neljepljivoj teksturi, sjajilo se neće preslikavati na sune teće kristalići voska savršeno održavati raskošan sjaj na usnama. Praktičan aplikator za nanošenje sjajila prilagođava se  usnana pri tome ostavljajući optimalnu količinu sjajila.

Oba sjajila sam dobila na poklon. Zbog njihove poprilično visoke cijene za ovakav proizvod ne bih ih sama kupila po punoj cijeni. Effet 3D ima lijep voćni miris dok Effet 3D max ima pomalo voštani miris koji nije puno neugoda ali ako ste osjetljivog nosa bolje je da ga obiđete. Četkice na oba proizvoda su veoma precizne i nježne. Sjajila su ipak malo ljepljiva ali ne isušuju usne. Lijepo ih njeguju iako im trajnost nije 8 sati kako piše na ambalaži. Sjaj sa usana nestane veoma brzo ukoliko jedete ili pijete ali ostane sloj sjajila na usnama koji ih njeguje. Imaju lijep izbor nijansi, moje obje su neke ljetne varijante. Nisam sigurna da li ću ih kupiti kada ih potrošim ali definitivno ću ih iskoristiti do kraja.


Effet 3D-56 Rose dynamic


Effet 3D MAX- 14







Da li ste koristile neke od ovih sjajila? Jeste li zadovoljne njima?

ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

MANHATTAN Clearface wash gel


Već iz samog naslova posta može se naslutiti da se radi o još jednom proizvodu s kojim se borimo protiv akni, mitisera i ostalih nepravilnosti na našem licu. Međutim, Manhattan gel za umivanje uistinu pomaže! 


Kako djeluje? 

Djeluje prije svega antibakterijski - nježno čisti kožu od šminke i ostalih prljavština koje se tokom dana natalože na licu. Pored predivnog mirisa, sami sastojci gela za umivanje istovremeno umiruju i osvježavaju kožu. Potom smanjuju sjaj na licu, što je posebno pogodno za osobe s masnom kožom. Međutim, šta je to što ga čini posebnim? Svi smo se, barem jednom u životu, sreli sa određenim nepravilnostima posebno u području lica, vratu, prsima, gornjem dijelu leđa i dr. Spomenuti predjeli tjela su najpodložniji pojavi akni, prištića i sl., iz razloga što imaju najveću koncentraciju lojnih žlijezda. U medicinskim terminima loj koji luči žlijezde poznat je pod nazivom sebum. Jedna od osnovnih namjena spomenutog gela ogleda se upravo u reduciranju viška sebuma. Reduciranjem sebuma, smanjuje se broj prištića na licu i samim time postiže se željeni efekat.

Kako se koristi?

Način upotrebe je veoma jednostavan, gel se nanosi na vlažnu kožu lica nježnjim i kružnim pokretima prstiju, ostavlja nekoliko minuta, nakon toga se ispira mlakom vodom. Tekstura gela je gusta, tako da nema problema u pogledu izlijevanja s lica. Vođena ličnim iskustvom, ovaj gel uistinu ispunjava svoju svrhu. Koristim ga tek nekoliko sedmica, ali rezultati su postali evidentni tek nakon 2 3 nanošenja. Manahattan Clearface wash gel možete pronaći u večini trgovina, cijena gela je oko 10,00 KM.

nedjelja, 18. svibnja 2014.

Balea Trend it up vrući sprej za kosu

Sada kada su napokon ove kiše prestale možemo se vratiti pisanju. Nadam se da vaši domovi i domovi vaših bližnjih nisu uništeni. Ovim putem apelum na sve svoje čitatenje i posjetitelje mog bloga da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Vratimo se današnjem postu. Pišem vam recenziju Balea Trend it up spreja za kosu. Kupila sam ga greškom u žurbi misleći da je sprej za zaštitu kose od viskim temperatura od feniranja.


Šta kaže proizvođač:
Za oblikovanje kose tokom feniranja. Nanijeti sprej sa cca 20 cm udaljenosti na mokru kosu i uobičajeno fenirati. Da biste postigli bolji efekat, sprej dodatno nanijeti na pojedine pramenove.

Moj utisak:
Inače ne koristim proizvode za oblikovanje i fiksiranje frizure. Više volim onaj lepršavi i čisti osjećaj na kosi nego savršeno oblikovanju frizuru. Imam gustu i tešku kosu koja je sklona mršenju i čvorovima. Sprej sam nanijela po uputi na mokru kosu prije feniranja. Pri nanošenju dominira miris alkohola ali brzo ispari pa kosa na kraju feniranja nema nikakav miris. Kao poslije nanošenja bilo kojeg proizvoda za oblikovanje kosa mi je nekako teža nego inače i djeluje mi kruto. Mislim da je to individualan osjećaj, možda mi je samo neobično :). Poslije sušenja kose imam problem sa milion sitnih "antena" koje letaju oko moje glave. Ovaj sprej ih je sve eleminisao. Kosa je ravna (fenirala sam se običnom četkom, češljajući na ravno). Moji vrhovi su inače suhi pa su se pojavili poneki čvorići. Pored mirisa samog spreja nije mi se dopalo što mi je dosta kose ispalo tokom feniranja. Dlake kao da su se lijepile na kosu. Ukoliko kosu samo sušite uz ovaj sprej, bez češljanja, kosa će biti ulijepnjena i kruta, kao poslije nanošenja pjene bez feniranja.

Sastav:


Cijena proizvoda bila je oko 3 KM za 150 ml proizvoda i može se naći u svakom dm prodajnom mjestu.
Da li ću proizvod ponovo kupiti vidjet ćemo poslije još nekoliko upotreba i kako će kosa izgledati nekoliko dana poslije pranja.

Da li ste koristile ovaj sprej za oblikovanje kose?

petak, 16. svibnja 2014.

Mixa- Umirujuća njega protiv crvenila

Dobro jutro drage moje, danas vam pišem recenziju Mixa kreme.

Prvo nešto o Mixi:
Mixa, ekspert za osetljivu kožu, lansirana 1924. godine u francuskim apotekama.Prvobitno specijalizovana za osetljivu kožu beba, a kasnije obogaćena djelotvornim i neinvazivnim proizvodima za potrebe svih tipova osetljive kože lica i tijela.
Odnedavno se i u našoj državi mogu kupiti proizvodi poznate francuske kozmetičke linije Mixa. Kremu sam kupila u dm-u. Ne znam da li u BiH Mixa ima još prodajnih mjesta, ako znate informišite me :). Od bogate ponude proizvoda ja sam izabrala umirujuću kremu protiv crvenila. Moje lice je sklono naglim napadima topline i imam dosta izražene crvene predijele lica.


Proizvođač obećava efikasno djelovanje protiv crvenila i umirujući efekat na koži. Krema sadrži cvijet arnike, vitamin B3, kofein koji ima poznato djelovanje protiv crvenila i "cold" kremu protiv crvenila. Krema je hipoalergena, garantuje toleranciju na osjeljivoj koži, ne sadrži parabene i alkohol. Sadrži zaštitni faktor SPF 15. Ovo je jedna od rijetkih krema gdje bi upozorenje "izbjegavati područje oko očiju" trebalo biti napisano velikim slovima. Veliki minus ove kreme je što izaziva iritantno peckanje u očima čak i ako ne dođe krema u kontakt s istima. Oči suze ako namažete kožu na nosu u blizini očiju.
Ovu kremu ne bih preporučila osobama sa masnom i problematičnom kožom jer je krema nešto masnija i ostavlja masan sjaj na koži.

Sastav kreme:
 INGREDIENTS: AQUA / WATER, ISONONYL ISONONANOATE, GLYCERIN, OCTOCRYLENE, NIACINAMIDE, DIMETHICONE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, DIISOPROPYL SEBACATE, SUCROSE TRISTEARATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, AMMONIUM POLYACRYLDIMET HYLTAURAMIDE / AMMONIUM, POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, METHYLSILANOL/SILICATE CROSSPOLYMER, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, ASCORBYL GLUCOSIDE, POLYSORBATE 61, ARNICA MONTANA FLOWER EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, CAFFEINE, CAPRYLYL GLYCOL, CERA ALBA / BEESWAX, CETYL PALMITATE, CI 19140 / YELLOW 5, CI 42090 / BLUE 1, CITRIC ACID, CUPRESSUS SEMPERVIRENS SEED EXTRACT, DIMETHICONOL, DISODIUM EDTA, PEG-12 DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, POLYGONATUM MULTIFLORUM RHIZOME/ROOT EXTRACT, SODIUM BENZOATE, SODIUM CITRATE, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, XANTHAN GUM, PARFUM / FRAGRANCE. (F.I.L. B55526/1).


U tubici dolazi 50 ml kreme sa cijenom oko 20 KM.Kremu koristim već mjesec dana i nisam primijetila ikakve efekte na koži. Hidratantne teksture, bez izražajnog mirisa, nije vidno regulisala crvenilo lica. 
Ovu kremu neću opet kupiti ali me negativno iskustvno neće spriječiti da isprobam neke druge hvaljene proizvode ove marke.


Da li ste vi koristile neke Mixa proizvode i da li vas je neki posebno oduševio?


četvrtak, 15. svibnja 2014.

Benzaknen 10% gel

Benzaknen gel je namijenjem isušivanju akni i bubuljica. Dolazi u dvije varijante, 5% i 10%. U upustvu za upotrebu ne piše čega je oznaka taj procenat, ja mislim da označava postotak miligrama benzoil peroksida.
Ovaj gel se koristi za liječenje različitih oblika akne vulgaris. Benzoil peroksid ubija mikrobe, djeluje na prekomjernu proizvodnju sebuma i ima efekat ljuštenja. Na taj način uklanja prišteve i bubuljice te djeluje protivupalno. 
Ukoliko ste ovu kremu dobili na recept od doktora sigurno vam je objašnjeno kako će da je koristite i toga se pridržavajte ali ako se ovu kremu kupili samoincijativno morate biti veoma oprezni. Gel se koristi u periodu od 4-6 sedmica kao terapija, tako što se nanosi jednom do dva puta dnevno na aknama zahvaćeno područje. 

Benzaknen gel 10%

Ovu kremu koristim tačkasto, tj. nanosim je direktno na aknu ili bubuljicu i ostavim da djeluje, najčešće preko noći. Veoma je bitno da se ne izlažete suncu direktno nakon nanošenja ove kreme. Prekomjerna dnevna upotreba kreme može izazvati oštećenja kože i opekotine. Ukoliko nanosite ovu kremu na veći dio lica treba da izbjegavate čišćenje lica agresivnim preparatima i preparatima koji sadrže salicilnu kiselinu.
Benzaknen gel izaziva ljuštenje kože, moguća je pojava crvenila lica i osjećaj zatezanja.
Treba paziti da gel ne dođe u dodir sa kosom i materijalima u boji jer će izazvati njihovo izbijeljivanje. Zaštitite kosu trakom a posteljinu nekom bijelom tkaninom, poslije upotrebe odmah temeljito isperite ruke.
Benzaknen gel možete kupiti u apotekama po cijeni od 10 KM za 10% i nešto nižoj cijeni za 5%.
Ukoliko imate osjetljivu kožu ili nemate neke velike probleme sa bubuljicama, za isušivanje PMS bubuljica preporučila bih 5% Benzaknen ukoliko niste osjetljive na neki od njegovih sastojaka. Dovoljno je jednom do dva puta nanijeti da bi se bubuljica osušila što znači da će vam tubica relativno dugo trajati. U pakovanju dolazi 30 ml kreme.

Krema je bijela, gusta, apotekarskog mirisa. Kada se osuši izgubi boju i postaje providna.

Šta koristite u borbi protiv nepravilnosti? Da li ste probale ovaj gel?

utorak, 13. svibnja 2014.

Balea Young- Serum za sužavanje pora sa voćnim kiselinama

Ovaj serum sam kupila nakoh dosta pozitivnih recenzija djevojaka koje imaju problem sa proširenim porama. Nekima od njih je čak matirala kožu. Ja nažalost nisam taj slučaj.
Serum je obavio šta je i njegov naziv obećao, pore su vidljivo sužene nakon nanošenja. Namijenjen je mješovitoj mladalačkoj koži. Proizvođač obećava sužene pore i poboljšanje izgleda kože. 

Serum je providan, gelaste strukture sa izražjnim kiselkastim mirisom. Miris mi je nekako neugodan i dobra je stvar što brzo ispari sa lica. Još jedna zamjerka je što ostavlja ljepljiv osjećaj na koži. Na dodir koža nije ljepljiva ali nema onu elastičnost kao poslije hidratantne dnevne kreme.
Nanosti se ujutro i naveče na očišćeno lice, vrat i dekolte. Treba izbjegavati područje oko očiju i kontakt sa istima. Poslije je preporučljivo nanijeti kremu, ambalaža preporučuje kremu iz Baleine linije za mladalačku mješvitu kožu a to je Soft&Care matirajuća krema. 
Koristila sam serum ujutro poslije čišćenja i nakon toga sam nanosila L'oreal Triple Active Anti Shine kremu. Serum nije izazivao izbijanje nepravilnosti niti je isušivao kožu. Može se koristiti i bez dnevne kreme. Cijena proizvoda je bila nešto ispod 5 KM. 
Iako nisam puno očekivala od ovog proizvoda ne namjeravam ga opet kupiti. Ne igra važnu ulogu u mojoj dnevnoj njezi lica.

Balea Young serum za lice

Da li ste koristile ovaj serum i da li ste zadovoljne njime? Koje proizvode koristite za sužavanje pora i matiranje kože?


ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Flormar lakovi

S ciljem da ubijem ovo ružno vrijeme danas sam se igrala sa Flormar lakovima koje sam juče kupila. Koristila sam mliječno bijeli i crveni lak. Nisam ljubitelj nail arta na svojim noktima, više volim jednobojne nokte. To ne znači da ne volim vidjeti nail art na noktima djevojaka :).
Flormar lakovi su nešto rjeđi od lakova koje inače koristim. Još uvijek sam u potrazi za crvenim lakom koji će pokriti bijele vrhove noktiju. Kada stavljam svijetle nijanse, vrh je gotovo neprimijetan, ali čim stavim crveni lak ono se zabijeli kao da ispod imam french urađen :). 


Nanijela sam tri sloja laka. Lak je iz kolekcije Wet look, nijansa WL07. Lak se relativno brzo suši, miris ne peče za oči. Njegova redovna cijena je 3 KM. Ima lijepu široku četkicu. Zamjerka je što poklopac lijepo ne naliježe u ruku, kao što vidite na slici da ravni dijelovi poklopca nisu poravnani sa ravninom četkice.


Drugi lak koji sam isprobala danas bio je mliječno bijeli. Takođe sam nanijela tri sloja laka. Brzo se suši. Četkica mu je dosta manja u poređenju sa crvenim lakom što mi se ne dopada. Lak je jako rijedak što izaziva prelijevanje ako slučajno naneste previše laka na nokat. Njegova redovna cijena je takođe 3 KM. Broj nijanse je 412. Oba laka imaju po 11 ml.




Da li ste isprobale Flormar lakove, jeste li zadovoljne njima?



nedjelja, 11. svibnja 2014.

Posjeta Flormaru


Danas sam bila u "maloj" posjeti Flormaru. U njihovoj prodavnici u Importane centru u Sarajevu je do 18.05. snižen kompletan asortiman za 50%. Kupila sam par lakića za nokte, ruž i koso rezanu četku za rumenilo.

Četka za rumenilo

Revolution perfect Lipstick nijansa R13


Lakovi za nokte





subota, 10. svibnja 2014.

Empties u aprilu

Empties
Puno praznih bočica, kutijica i tubica za prošli mjesec. Poslije ovog posta mogu da ih prerežem i izvučem dušu iz njh :)). Ovdje ima proizvoda koje više nikada neću kupiti ali ima i onih koji kupljeni po ko zna koji put.
Dove nourishing body lotion Beauty bloosom
Miris divan, ambalaža privljačna, ali ne radi baš ništa. Ne upija se u kožu, ne hidratizira je, samo stoji tako i pretpostavljam prlja odjeću. Obzirom na to da sam ga dobila za rođendan i potrošila nekako do kraja smatrat ću da novac nije baš u potpunosti bačen niz vjetar. Definitivno ne kupujem i ne preporučujem.

Balea creme-oil bodylotion s bademovim uljem
Moj omiljeni losion za tijelo koji nažalost više ne viđam na policama dm-a. Miris je bio očaravajuće lijep i prijatan a koža svilenkasto glatka. Šteta što nisam nakupovala zalihe :). Nadam se da će njegov nasljednik sa pistacijama biti jednako dobar. Cijena je bila oko 4 KM. U pakovanju dolazi 200 ml kreme.

Balea wellness puter za stopala
Osvježavajućeg mirisa, bogate teksture i fino je obavljao posao. Definitivno kupujem opet. Cijene se ne sjećam. U kuticiji dolazi 200 ml kreme i traje jako dugo.

Garnier deodorant NEO fresh bloosom
Antiperspirant u suhoj kremi, obećava 48 h zaštite protiv znojenja, dolazi u nekoliko mirisnih varijanti. Ja sam odabrala fresh bloosom, prijatan osvježavajući miris. Proizvođač tvrdi da NEO ne ostavlja tragove na odjeći ali ja sam ih ipak primijećivala. Nisam sigurna da li je do proizvoda ili mene, ne sjećam se da li sam ga pustila svaki put da se osuši. U pakovanju dolazi 40 ml, koristila sam ga mjesec dana. Miris je prisutan prvih nekoliko sati zatim ispari. Možda je ovaj proizvod pogodniji za ljetne mjesece nego zimske. Ne sadrži alkohol, ne isušuje kožu. Imam namjeru isprobati i ostale mirise. Cijena je bila oko 6 KM.

Himalaya face wash citron and honey
Gel za umivanje je bez parabena i sapuna, blagog mirisa i sa rastopivim česticama. Nisam osjetila da ove kuglice šta rade, nije bilo grebanja a ni osjećaja pilinga. Ne peče za oči i ne isušuje kožu. Ovo je jedini proizvod za čišćenje lica poslije kojeg ne moram odmah nanijeti kremu. Nema zatezanja, peckanja i izbijanja nepravilnosti. Koristila sam ga za jutarnje čišćenje, noćno i skidanje šminke. Potrošila sam do sada nekoliko pakovanja ovog gela i kupujem ga ponovo. Dolazi 150 ml proizvoda za cijenu oko 7 KM.

Garnier Moisture Match za normalnu do suhu kožu
Ovu kremu sam kupila za zimsku njegu kože. Dobro je obavila svoj posao. Hidratantna je, prijatnog mirisa, ne pecka za oči. Namjeravam isprobati i ostale kreme iz Moisture Match linije. Tubica sadrži 50 ml. Cijena oko 10 KM.

L'oreal Micelarna voda
Zadovoljna sam kako je skidala šminku. Nije iritala kožu i oči niti ostavljala onaj odvratni okus na usnama. Nije skidala šminku iz prvog poteza pogotovo šminku sa očiju ali nije bilo potrebno trljati. Koristila sam blaznicu po oko pa mi se zato brzo potrošila a u međuvremenu je Garnier izbacio svoju micelarnu za koju sam čitala da je ista sastavom samo duplo većim pakovanjem. L'oreal micelarna sadrži 200 ml i cijena je bila oko 10 KM.

Balea ulje za kosu i Avon Moroccan Argan oil
Ova dva ulja idu zajedno jer su to proizvodi koje iznova i iznova kupujem. Oba mirišu veoma lijepo, miris se dugo zadržava u kosu i zadovoljna sam njegom koju mi pružaju. Balea ulje sadrži 100 ml i cijena mu je oko 9 KM, dok Avonovo ima 30 ml i originalna cijena mu je takođe oko 9 KM ali je češto na nekim akcijama pa se može kupiti i 50% jeftinije od uobičajene cijene.

Avene Cleanance K
Prva tubica ove kreme koju sam koristila je upravo ova i oduševljena sam njenim rezultatom. Koristila sam je dva mjeseca u kontinuitetu svaku večer. Žao mi je samo što nisam slikala prije i poslije da razlika bude svima vidljiva. Izbijanje akni i bubuljica je svedeno na minimum, crvene mrljice su nestale. Ostala je samo lijepa i blistava koža. Ova krema mi nije isušivala kožu niti riješila problem pretjeranog zamašćivanja mada to od nje nisam ni tražila ni očekivala. Upozorenje na ambalaži kaže da se ne smije izlagati suncu nakon nanošenja ovog proizvoda i zato sam je koristila uglavnom noću. Kupila sam je u apoteci, cijena je bila 25,5 KM i dolazi 40 ml kreme.

Maybelline Affinitone puder
Napokon sam ga potrošila. Malo ću se odmoriti od njega pa možda ga kupim ponovo. Ko zna?! O ovom puderu sam pisala OVDJE.

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda, šta mislite o njima?

petak, 9. svibnja 2014.

New In #1

Ove sedmice sam malo osvježila svoju kolekciju preparativne i dekorativne kozmetike. Bile su neke akcije koje nisam propustila :). 




Essence EDT

Toliko su mi slatki da im nisam mogla odoljeti. Pakovanje je veoma praktično za djevojke koje vole da svoj omiljeni parfem uvijek imaju pri ruci. Militraža ovog manjeg pakovanja je 10 ml, dok imaju i veća od 50 ml. Ja sam odabrala like a day in a candy shop i like a first day in spring. Preporučena maloprodajna cijena za 50 ml je 13,95 KM, a za 30 ml 5,95 KM.

Sa essence-ove stranice:

essence like a day in a candy shop -
top note

  • breskva
  • orhideja

srednje note

  • ljiljan
  • heliotrop
  • latice jasmina
bazne note

  • vanilija
  • zrna tonke
  • nježan mošus

essence like a first day in springtop note

  • ananas
  • narandža
  • mandarina

srednje note

  • praline
  • kupina
  • ruža

bazne note

  • sandalovina
  • mošus
  • vanilija
Syoss beauty elixir

Njegujuće ulje za kosu. Može se koristiti na tri načina: kao intenzivni tretman prije pranja, poslije pranja nanositi na vlažnu kosu i poslije sušenja za sjaj kose i dodatno oblikovanje. Ako se ne pretjera sa količinom proizvoda kosa se ne umasti dodatno, divno miriše i ostavlja kosu nježnom na dodir. Dozira se pumpicom koja ne mora do kraja da se pritisne da bi ulje uzašlo. Znači mogu se čak koristiti male količine ulja.

Lagani (mali) stisak pumpice

Bourjois rumenilo 54 ROSE FRISSON


Rumenilo je predivnog mirisa, blagog šimera. U pakovanju dođe mala četkica koju koristim samo ako nemam pri ruci svoju četkicu za rumenilo. Dugotrajno je na obrazima pa nema potrebe za konstantnim popravljanjem, dobro je pigmentirano. Zbog toga što spada u skupinu pečenih rumenila teško je pretjerati sa nanošenjem. Lijepo se nadograđuje i blenda. Pakovanje takođe dolazi sa malim ogladalom.


Na sunčevoj svjetlosti

U hladu


Maxfactor Wild Mega volume mascara i Essence Liquid ink

Maskaru sam ugrabila na nekoj akciji, još uvijek je u fazi testiranja. Za sada sam zadovoljna. Ne mrvi se, nije prevlažna. Essence liquid ink je vodootporni tuš sa četkicom kao aplikatorom. Pročitala sam o njemu mnoštvo pozitivnih recenzija pa sam ga odlučila i sama isprobati.

Maybelline Color tattoo 24h

Odabrala sam nijansu Permanent Taupe 40. Ovo je gel kremasto sjenilo za oči. Koristila sam ga kao sjenu za oči i obrve. U oba slučaja se dobro pokazao. Dobra pigmentiranost, dobro se blenda, ne skuplja se u pregibima oka. Boja je nadogradiva i lahko se postiže intenzivnija boja još jednim slojem sjene.


U hladu

Na sunčevoj svjetlosti

Balea wellness losion za stopala


Balea me sa mazalicama za stopala svake godine iznova oduševi. Ovaj losion sadrži puder pa poslije nanošenja stopala imaju neku svilenu mekoću. Miriše osvježavajuće na limun i mentu.

Alverde osvježivač za kosu u spreju

Mrzim kad mi kosa pokupi neke mirise iz okoline što od kuhanja što od boravka u zadimljenim prostorijama. Ovaj sprej mi je spas. Kada je kosa još uvijek čista a poprimi neki miris posežem za ovim proizvodom. Ambalaža kaže da miriše na sljez. Meni je miris nedefinisan ali i dalje lijep i prijatan. 

Revelique soft matte lipstick

Nijansa se zove 30 marlene. Boja je između roze i crvene, malinasta. Ruž je mat strukture, dugotrajan je i kremast pri nanošenju. Bez brisanja na usnama ostane 3-4 sata bez jela, sa pićem :). Poslije toga se lagano obriše ali ostane ruža u linijicama usana pa ga treba ponovo nanijeti ili obrisati ostatak. 

Na sunčevoj svjetlosti

U hladu

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda?